Bambara

Kasonke

Castellano

Magyar

Català

Swahili

Deutsch

Português

English

Română

Français

Türkçe

Aktuell: Theateraufführung am Samstag, 23. September 2017

 

Wir spielen unser Stück "What's the difference?", in dem es um Rollenklischees im Alltag geht- ob am Arbeitsplatz, in der Familie oder im Einkaufszentrum.
 
 WANN? 23. September 2017, 19 Uhr
 WO? Spektakel Theater, Hamburgerstrasse 14, 1050 Wien
 Eintritt: freie Spende

Kik is vagyunk...

... Spiegel dich!(szójáték: tükrözd magad/ játssz!) egy fiatal amatör társulat a következö ötleten alapszik: Minden ember szinház! Szinházi csoportunk eredetileg 2010 öszén alakult egy diplomamunka kapcsán és idövel egyre inkább bövült.

A Spiegel dich! egy sokszínü társaság: Különbözö országokból és kontinensekröl származunk és sokféle nyelvet beszélünk. Csoportunk minden tagja másképp kommunikál, a konflikusokat különféle képpen kezeli és olyan egyéni képességekkel rendelkezik amiket megoszthat a töbiekkel. Közös tapasztalatunk: Együttesen igazán nagy a tudásunk!

Mit is csinálunk...

...Munkánk során a minket személyesen érintö konfliktusok különféle módon történö feldolgozására törekszünk. Ahelyett, hogy merev megoldásisémákhoz ragaszkodnánk, a konfliktusok kezeléséhez különféle utakat keresünk. Eddig Schulz von Thun, Augusto Boal, J. P. Lederach und Marshall B. Rosenberg elméleteit és módszereit alkalmaztuk. Elméleti vitákat tartottunk, kisérleteztünk az elnyomottak szinházának különféle technikáival és foglalkoztunk az eröszakmentes kommunikáció módszereivel.

Why is our group called Spiegel dich!?…

Szakmai és kulturális hátterünk sokszínüsége elönyösen befolyásolja szinházi munkánkat, melynek során különbözöségünkböl elönyt kovácsolunk és ezáltal cselekvési lehetöségeink is kibövülnek. Egymás elé tükröt tartunk, melyben a másik személy saját magát új megvilágításban látja. Ezzel a módszerrel saját viselkedésünket is kritikusan szemlélhetjük, hiszen nemcsak a többiek cselekvését tükrözzük, hanem a sajátunkkal is szembesülünk.

 

Spiegel dich! A játék számunkra fontos módszert jelent annak érdekében, hogy különféle helyzeteket kipróbáljunk és eljátszunk. A bécsies kifejezéssel "spü di net!" (ne játszd az eszed) ellentétben, a mi jelmondatunk "spiel dich!" (játssz!), ismerd meg határaidat, ismerj meg új megközelítési módokat játékos módon és biztos keretek között.