Bambara

Kasonke

Castellano

Magyar

Català

Swahili

Deutsch

Português

English

Română

Français

Türkçe

Aktuell: Theateraufführung am Samstag, 23. September 2017

 

Wir spielen unser Stück "What's the difference?", in dem es um Rollenklischees im Alltag geht- ob am Arbeitsplatz, in der Familie oder im Einkaufszentrum.
 
 WANN? 23. September 2017, 19 Uhr
 WO? Spektakel Theater, Hamburgerstrasse 14, 1050 Wien
 Eintritt: freie Spende

Qui som…

... Spiegel dich!, que vol dir “reflecteix-te”, és un grup de teatre laic i jove. Segons la nostra idea principal cada persona és teatre. Des de la seva formació, originalment al marge d’un projecte de tesi a la tardor del 2010, el nostre grup està creixent constantment. Som un grup multicolor: vam néixer en països i continents diversos i parlem idiomes diferents. Cada membre té la seva pròpia manera de comunicar i de tractar amb conflictes. A més a més, cada membre consta d’unes capacitats concretes i variades que pot ensenyar als altres. Confiem en la nostra experiència: junts som rics en coneixement.

Què estem fent …

... estem buscant diferents maneres de treballar amb conflictes que ens afecten personalment. En comptes d’aferrar-nos a mètodes rígids, experimentem amb diversos mitjans per tractar els conflictes. Ja hem utilitzat la teoria i els mètodes de Schulz von Thun, Augusto Boal, J.P.Lederach i Marshall B.Rosenberg. Hem fet rondes de discussions teòriques, hem experimentat amb vàries tècniques del Teatre de l’Oprimit i hem parlat críticament sobre la comunicació no violenta.

Perquè ens diem ¡Spiegel dich!

...ens aprofitem de la varietat d’orígens de la qual gaudim i utilitzem aquesta diversitat per ampliar el nostre repertori de vies d’actuació. En convertir-nos en els nostres miralls, ens estem presentant els uns als altres, mútuament, sota una nova faceta. Per entrenar l’autoreflexió crítica, no solament reflectim als altres, sinó també els nostres propis comportaments.

En alemany, el nostre nom té un segon significat: Spiel dich!, que vol dir “juga”. Per nosaltres el joc és un mètode fonamental per experimentar i jugar amb escenaris diferents. En al•lusió a l’expressió vienesa Spü di ned”, un imperatiu negatiu (no juguis amb mi), animem a tothom a fer just el contrari: ¡juga!, ¡qüestiona límits! i ¡prova noves maneres! De manera juganera i dins d’uns marges segurs.